Frisian Yachts Piersma

Jachtwerf Frisian Yachts Piersma

Jachtwerf Frisian Yachts PiersmaDe werfbaas van Frisian Yachts Piersma is Pieter Piersma. Ik ben 30 jaar en geboren en getogen in het Friese watersportdorp Heeg. Mijn pake en beppe (Fries voor opa en oma) zijn mijn grote voorbeelden. Zij hebben meer dan 30 jaar jeugdherberg-zeilschool It Beaken in Heeg gerund. Meer dan 10.000 watersportliefhebbers hebben zij de liefde voor zeilen in traditionele houten tjotters bijgebracht. Mijn vader heeft 50 jaar Jachtwerf Piersma gehad. Zeilen en traditionele houten schepen zitten in mijn bloed. Mijn doel is een bijdrage te leveren aan het in stand houden van de prachtige houten vloot ronde en platbodemjachten. Hiermee treed ik in de voetsporen van mijn illustere voorouders. De liefde voor houten schepen zit al meer dan honderd jaar in mijn familie.

Jachtwerf Piersma Heeg

Mijn basis is gevormd tijdens de opleiding scheepsinterieurbouw, die ik daarna heb aangevuld met 15 jaar werkervaring bij Jachtwerf Piersma in Heeg. Nu is het tijd voor de volgende grote stap: mijn eigen scheepswerf onder de naam Frisian Yachts Piersma. In de afgelopen jaren heb ik alle kneepjes van het vak geleerd en verschillende nieuwbouw- en restauratiewerkzaamheden uitgevoerd. Met behulp van traditionele en moderne nieuwe technieken wil ik de traditionele schepen zo goed mogelijk tot hun recht laten komen.

Op de achtergrond krijg ik alle ondersteuning van mijn vriendin Astrid van der Veen. Samen met haar ouders en broer heeft zij Friesland en het buitenland verkend in verschillende zeiljachten. Momenteel is Astrid fulltime Business Controller bij Aegon, maar verzorgt zij ook de boekhouding van Frisian Yachts Piersma.

Daarnaast hoort onze lieve hond Storm natuurlijk thuis in dit voorstelrondje. Deze trouwe labrador is ook altijd op de werkvloer aanwezig.

 Jachtwerf Piersma Frisian Yachts Piersma РPieter Piersma